Voorlopig Ontwerp

MARK is nog niet af. De Architecten CIE, KCAP, Geurst & Schulze en Karres & Brands Landschapsarchitecten werken samen met KEES en een groot aantal adviseurs aan het ontwerp van MARK. Dit voorjaar neemt ook de Utrechtse gemeenteraad een besluit over het stedenbouwkundig plan. Aansluitend kan de bestemmingsplanprocedure starten. Een goed moment om iedereen te informeren over de ontwerp-uitgangspunten van MARK en in gesprek te gaan over een aantal thema’s met betrekking tot de uitwerking van de plannen en de realisatie.

Lees meer over de thema's

Volg MARK

east
west
search

Locatie

MARK ligt naast het NS-station Leidsche Rijn. De nieuwbouw is een volgende stap in de ontwikkeling van Leidsche Rijn, een leefbare wijk van Utrecht waar het fijn wonen is: alle voorzieningen op loopafstand, dichtbij de natuur en op fietsafstand (of paar minuten met het OV) van de binnenstad van Utrecht. Maar ver genoeg van de Dom om zich niet te mengen in een tweestrijd over de hoogte.

Ontwikkelcombinatie KEES

MARK wordt ontwikkeld door ontwikkelcombinatie KEES: Koopmans Bouwgroep (TBI), J.P. van Eesteren (TBI) en vastgoedontwikkelaar Stadswaarde. KEES is de winnaar van de selectieprocedure van gemeente Utrecht voor de ontwikkeling van hoogbouw naast station Leidsche Rijn. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is beoogd belegger voor een groot aantal van de huurwoningen. Architecten CIE (Branimir Medic, lead architect), KCAP, Geurst & Schulze en Karres & Brands (Landschap) tekenden voor het ontwerp.