Parkeren
De bewoners van MARK kunnen parkeren in de MARK parkeergarage, bereikbaar vanuit de Reykjavikstraat en de Stockholmstraat. Deze garage biedt plaats aan circa 350 auto’s, waarbij ongeveer 70 plekken zijn gereserveerd voor deelauto’s. De overige (conform de parkeernorm benodigde) parkeerplaatsen zijn beschikbaar aan de randen van het plan in de openbare ruimte en in naastgelegen parkeergarages. MARK kan de bestaande parkeergelegenheid in het gebied daardoor efficiënter gebruiken.

Ook parkeergelegenheid voor het stallen van (deel)fietsen is er in meer dan voldoende mate. Niet weggestopt in de kelder, maar goed bereikbaar op maaiveldniveau, met royale entrees. Zodat je ook ‘s avonds je fiets veilig kunt parkeren en je hier vaak gebruik van maakt.

Bereikbaarheid

Met de ontwikkeling van MARK wordt een directe, veilige verbinding met het park gecreëerd. Niet alleen de nieuwe bewoners van MARK kunnen hier gebruik van maken, maar ook alle bezoekers uit bijvoorbeeld Leidsche Rijn Centrum. MARK draait niet alleen om onze eigen ontwikkeling maar juist ook om interactie en complementariteit met de omgeving.

Het autoverkeer wordt zo veel mogelijk aan de randen van de projectlocatie gehouden. De westelijke route loopt langs de gevelrand voor een verbinding met de Oslostraat. Deze dient als ontsluiting voor de bestaande parkeergarage en het voetgangersvriendelijk houden van het park. De plint krijgt langs de nieuwe Stockholmstraat genoeg ruimte om in de toekomst terrassen en actieve functies te faciliteren in de bestaande parkeergarage. De route door het park heen is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Denk meer over de behoefte van deelmobiliteit